Det finns oändligt många aktiviteter på Malta

Det finns väldigt mycket att göra och upptäcka på Malta! Det spelar ingen roll om man reser på egen hand eller med vänner och familj, eller om man är ute efter en resa fylld med historia, avkoppling eller kanske äventyr. Malta fungerar för alla, oavsett ålder och kön! Man kan med andra ord få exakt den semester man känner för – kanske är det sol, bad och avkoppling som gäller eller att få vandra bland historiska ruiner. Det finns ett starkt nattliv på ön, goda restauranger, olika kryssningar för att upptäcka MALTA21fler öar eller besöka de främsta historiska platserna.

På ön har det exempelvis utspelat sig många historiska händelser och man kan få utforska sådant som skedde för hela 7000 år tillbaka i tiden. Det finns många olika föremål och platser att utforska och man märker snabbt att vart man än vänder blicken finns det otroligt vacker arkitektur i bakgrunden. Oftast är det den honungsfärgade stenen mot det djupblåa Medelhavet som får turisterna att tappa andan.

Oftast beskrivs Malta och dess öar som ett stort friluftsmuseum med den unika möjligheten att faktiskt kunna uppleva det som skedde för många år sedan, fast i lugn och ro idag. Det finns många historiska händelser som utspelat sig på Malta, så som när Johanniterna försvarade kristendomen. Eller varför inte vandra i Paulus fotspår?

På Malta kan man även få lära sig nya saker! Det är en ö fylld av olika sportsliga aktiviteter att ta sig an. Det finns aktiviteter för den erfarne eldsjälen eller för individen som precis bestämt sig för att testa på något nytt! Vad sägs som att genomföra en minnesvärd bergsklättring med Medelhavet som utsikt? Vidare finns det även alternativ för turisten som vill ha avkoppling med hälso- och spaanläggningar. Många lyxiga hotell och beachklubbar erbjuder olika sorters behandlingar som man kan genomföra.