Vackra stränder att upptäcka i Malta

På Malta så finns det många vackra stränder man kan uppleva. Men även vid ön Gozo och Comino finns det stränder som är värda att upptäcka. Det finns exempelvis många små folktomma stränder eller uddar och klippor som man kan bada vid.

Norra Malta

Om man befinner sig norr om Malta finns det många stränder att upptäcka. Först och främst finns en av de största och mest populära stränderna nämligen: MellMalta_Europe_Davidsbeenhere5ieha Sandy Beach. Denna strand är 1,5 km lång och man kan hyra parasoll och solstolar på plats. Det finns även olika aktiviteter som exempelvis trampbåtar och andra vattenaktiviteter för den äventyrslustige individen. Man kan även äta vid stranden då det finns restauranger, barer och kiosker. Vattnet är långgrunt och passar därför familjer med barn.

Norr om Malta finns även Paradise Bay Beach. Detta är en avskild liten bukt med kristallklart vatten. Färjan till Gozo ligger vid sidan av, inte långt ifrån alls. Man kan köpa snack och dryck vid stranden. Vid Maltas nordvästra kust ligger stranden Golden Beach (kallas även för Gold Sand) och är en populär strand eftersom ett stort hotell är situerat precis vid stranden. Det finns stolar och parasoll att hyra, många olika caféer och restauranger erbjuder mat och dryck. Vattnet är relativt grunt men kan också vara ganska strömt. Bredvid Golden Beach finns stranden Ghajn Tuffieha, som är en betydligt lugnare strand och som också är mycket vackrare.

Södra Malta

Om man befinner sig runtom sydösta Malta finns möjlighet att besöka stranden Pretty Bay. Detta är en plats där man förr brukade hoppa direkt från klipporna för att bada, men med åren valde man att göra en artificiell sandstrand. Detta en centralt belägen strand, så man har väldigt nära till olika affärer och restauranger. Det finns även möjligheter att snorkla, dyka eller vindsurfa vid Pretty Bay.